Monday, March 28, 2011

Vanda scandens

dah lama saya peram post ni, takde pic yang sesuai guna camera henpon cap ayam ni.. rajin betul jenis ni berbunga.. kalau tak silap bulan january hari tu dah berbunga.. mungkin dah musim dia skrg ni atau jenis free flowering.. bunganya pun tahan agak lama dalam sebulan lebih.. sekarang pun tengah kembang nak masuk 3minggu dah.. wangi tapi tak sekuat dendro anosmum. saya gantung dia paling tinggi bawah reban orkid tu dan duduk paling tepi kira kena matahari pagi sampai pukul 11 -12..nak kaji lebih jauh sebab baru je jadi ahli kat reban saya tuh... mai dari BJ tuh hehehe





0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget