Wednesday, February 9, 2011

kembang penuh kot

Dendrobium lamellatum

susulan post yang sebelom ni

aerides odorata? pon bau mcm lemon.. seme2 bau lemon musim ni kes mabuk limau

balik dari kampung hari tu perasan Eria atrovinosa dah kluar 3 spike, tak sampai 2 hari terus kembang.. mula
kluar putih saja.. selepas tu baru kluar kaler merah kat hujung tu.. mungkin sebelom ni saya tak perasan dia dah spiking (mustahil sebab hari2 boleh kata berangan walau skejap) atau jenis ni mmg cepat kluar spike je dalam seminggu pastu terus kembang.. berbeza dengan eria yang yg lain2 dlm koleksi (next2 post), yang mana ada sejenis tu dok tengok spike dia pon dah dekat 2 bulan, suspen je kot2 burung saja landing nak testing paruh kat spike2 tuh
yang ni mem besor kata ada bau bunga melati, tak sempat nak hayati lagi takdan masa. tgk mcm lintang pukang sekali bentuk bunga dia.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget