Monday, May 16, 2011

Ascocentrum ampullaceum

Sp miniature ni berasal dari Thailand. Musim ni keluar 3 spike, tetapi 1 dah patah sebab ambe test market nak tengok spike dia kuat ke tak huhu.. Teramat slow nak menambah sehelai daun, boleh kata makan tahun. Suka pada tempat yang cahaya terang. Kat reban ambe tu, mount kan dia dalam keadaan bogel dan akar berjuraian. Sama macam tahun lepas, bulan April-May kluar bunga. Bunga dia yang rosey-red, memang cun!








0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget