Saturday, January 7, 2012

Grammatophyllum stapeliiflorum ICU

Tiger ni berterusan kena hujan pada bulan lepas. satu persatu daun dia mereput dan ubi jadi masam, lembik.Aku alihkan letak tempat yang berbumbung senang nak monitor. Setelah di spray berulang kali dengan baja B'green Seaweed, Minyak Neem dan Bloom & fruit, akhirnya keluarlah 1 keiki baru.


TETAPI, selepas aku susun botol2 baja tu berdekatan tepi pasu, Alhamdulillah keluar 1 lagi keiki hehe


Kepada yang berminat untuk mencuba baja ni boleh la ke blog sifu khairi, http://tangansejuk.blogspot.com/

4 comments:

  1. cayalah bro!..

    tangansejuk.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Tahniah dah ada tanda2 nak hidup semula. Pada pengalaman saya, tanam di dalam pasu amat berisiko untuk mereput. Saya sendiri sekarang terpaksa menanam semula semua tiger ni di media lain. Mungkin saudara boleh mencuba.

    ReplyDelete
  3. terima kasih Anonymous& tuan @makarimi, saya akan cuba lekatkan dikayu. Pengamatan saya yg mash baru dlm bidang ni.. rasanya jenis tak berapa nak air lebih sangat. Wallahualam

    ReplyDelete
  4. saya punya pon ad masalah ubi jadi lembik and masam
    tengah menghadapi nih
    mintak2la idup

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget